Project tRade

Φιλοσοφία

Χρησιμοποιείς ακόμη περιλαίμια πνιγμού, περιλαίμια με καρφιά, ηλεκτρικά κολάρα, συσκευές ψεκασμού σιτρονέλας ή άλλες συσκευές για την εκπαίδευση και τη συμπεριφορά του ζώου σου;

Με τη συμμετοχή σου στο "Project tRade" πρόγραμμα ανταλλάσεις αυτόν τον εξοπλισμό μαζί μας και κερδίζεις εκπτώσεις έως και -35% σε υπηρεσίες εκπαίδευσης και φροντίδας ζώων συντροφιάς.

Επιλογή Προγράμματος

Διαδικτυακά Μαθήματα
Κατ΄οίκον Μαθήματα

Contact Us

Τι είναι το "Project tRade";

Το "Project tRade" δημιουργήθηκε από το Pet Professional Guild (PPG) - The Association for Force-Free Pet Professionals και είναι ένα διεθνές πρόγραμμα που προωθεί τη χρήση εκπαιδευτικού εξοπλισμού χωρίς βία (force-free pet training equipment) για κατοικίδια ζώα.

Το πρόγραμμα ζητά από τους κηδεμόνες ζώων που χρησιμοποιούν περιλαίμια πνιγμού, περιλαίμια με καρφιά, ηλεκτρικά κολάρα, συσκευές ψεκασμού σιτρονέλας και οποιεσδήποτε άλλες συσκευές που έχουν σχεδιαστεί για να εκπαιδεύσουν ή να διορθώσουν τη συμπεριφορά του ζώου μέσα από τον πόνο ή τον φόβο, να ανταλλάξουν τον υφιστάμενο εξοπλισμό τους λαμβάνοντας μεγάλες εκπτώσεις σε υπηρεσίες εκπαίδευσης και φροντίδας ζώων συντροφιάς.

Στόχος του προγράμματος είναι, κηδεμόνας και κατοικίδιο να γνωρίσουν τα τεράστια πλεονεκτήματα και τη μακροχρόνια αποτελεσματικότητα, της χωρίς χρήση βίας εκπαίδευση και φροντίδας ζώων συντροφιάς.

Η χρήση σύγχρονων, επιστημονικά τεκμηριωμένων, θετικών και φιλικών προς το ζώο μεθόδων εκπαίδευσης και φροντίδας είναι το θεμέλιο για την ευημερία, την κοινωνικοποίηση, την εκπαίδευση και την πρόληψη των προβλημάτων συμπεριφοράς.

Καθώς μια ευρεία ποικιλία προϊόντων και εξοπλισμού χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση των κατοικίδιων ζώων, οι κηδεμόνες τους αλλά και το κοινό γενικότερα, πρέπει να γνωρίζει τα πιθανά προβλήματα και τους κινδύνους που μπορεί να δημιουργήσει η χρήση τους.

Συγκεκριμένα, η χρήση κολάρων και οδηγών που προορίζονται για να εφαρμόσουν πίεση, πόνο ή πνιγμό γύρω από το λαιμό του σκύλου (όπως π.χ. περιλαίμια πνιγμού, περιλαίμια με καρφιά ή ηλεκτρικά κολάρα) θα πρέπει να αποφεύγεται.

Ανταλλάξτε τον εξοπλισμό σας και δημιουργήστε έναν καλύτερο κόσμο για σας και το κατοικίδιο σας!

Ανταλλάξτε σήμερα τον εξοπλισμό σας* και κερδίστε έως -35% έκπτωση στις παρακάτω υπηρεσίες μας:

Προεκπαίδευση & Κοινωνικοποίηση Κουταβιών -15%
Εκπαίδευση Υπακοής & Καλής Συμπεριφοράς -25%
Διόρθωση Προβληματικής Συμπεριφοράς -35%
Ιδιαίτερα Μαθήματα -15%
Pet Sitting -10%
Dog Walking -10%

*εξοπλισμός = περιλαίμια πνιγμού (choke collars), περιλαίμια με καρφιά (prong collars), ηλεκτρικά κολάρα (shock, bark collars), συσκευές ψεκασμού σιτρονέλας (citronella collars), ηλεκτρικά χαλάκια (scat mats), ηλεκτρικοί φράχτες (boundary fencing)

Διακεκριμένοι κτηνίατροι και συμπεριφοριστές σε όλο τον κόσμο ενώνουν τις δυνάμεις τους ζητώντας την κατάργηση των εν λόγω προϊόντων εκπαίδευσης τόσο από τους κηδεμόνες κατοικιδίων όσο και από τους επαγγελματίες του χώρου.

Τι λένε οι ειδικοί;


Η καταξιωμένη κτηνίατρος και ειδικός σε προβλήματα θυρεοειδούς, Dr. Jean Dodds, εναντιώνεται στη χρήση κολάρων πνιγμού ή κολάρων με καρφιά, "δεδομένου ότι μπορούν εύκολα να τραυματίσουν το ευαίσθητο σε σχήμα πεταλούδας θυρεοειδή αδένα που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το λάρυγγα και μπροστά από την τραχεία. Αυτά τα περιλαίμια μπορούν επίσης να τραυματίσουν τους σιελογόνους αδένες και τους σιελογόνους λεμφαδένες επί της πλευράς του προσώπου κάτω από τα αυτιά."


Η κορυφαία σε πωλήσεις βιβλίων, συγγραφέας και ειδικός στη συμπεριφορά σκύλων, Jean Donaldson, λέει: "Αυτός ο εξοπλισμός (περιλαίμια πνιγμού, περιλαίμια με καρφιά), για να μπορέσει να αποδώσει, θα πρέπει να ασκηθεί πίεση και δύναμη σε βαθμό που θα βλάψει το ζώο. Με την έλευση των σύγχρονων μεθόδων, αυτού του είδους ο εξοπλισμός είναι άσχετος."


Σύμφωνα με την κτηνίατρο και κτηνιατρική συμπεριφορίστρια Dr. Soraya V. Juarbe-Diaz: "Η χρήση τιμωρίας για να σταματήσουμε συμπεριφορές δεν είναι κάτι νέο. Προσέξτε ότι λέω «σταματώ» και όχι «διδάσκω». Μπορώ να σταματήσω οποιαδήποτε συμπεριφορά, αλλά με ενδιαφέρει περισσότερο να διδάσκω στους μαθητές μου, ζώο ή άνθρωπο, να επιλέγουν τη συμπεριφορά που θέλω να εκτελέσουν επειδή με εμπιστεύονται, επειδή δεν τους βλάπτω και είναι ασφαλή μαζί μου και επειδή το αποτέλεσμα το απολαμβάνουν."

Η Hug4Pets® και το PPG ενθαρρύνει όλους τους κηδεμόνες κατοικίδιων ζώων καθώς και τους επαγγελματίες που είναι στον χώρο του κατοικιδίου, να αγκαλιάσουν τις σύγχρονες, επιστημονικά τεκμηριωμένες τεχνικές και εξοπλισμό εκπαίδευσης.

Ηλικία

Χωρίς ηλικιακό περιορισμό

Διάρκεια

Τρεις εβδομάδες

Contact Us